Nyheter

Sista minuten-tips inför Mors Dag

Fortfarande inte kommit på hur du ska fira mors dag nu på söndag den 26/5? Då kommer här några sista minuten-tips till några av våra utvalda mors dag-upplevelser som inte blivit fullbokade ännu! 1. Lyxweekend på sagolika Lejondals Slott i Bro! Förutom sagolika miljöer finner ni även ett nybyggt pool lounge i herrgården. Svårt att […]

Bokningen till Villa Foresta är öppen!

Bli först med att boka!

Semestra i Stockholm – 9 unika staycations & sommaräventyr

Oavsett vilken upplevelse du väljer är en staycation i Stockholmsområdet ett perfekt sätt att skapa minnen och njuta av sommaren till fullo. Varför inte unna dig själv eller någon du tycker om en kort men oförglömlig semesterkänsla?

Fira kärleken på slott, herrgård eller spahotell

Upplev kärleken på ett mer förtrollande sätt genom att fira den på något av våra magnifika slott, herrgårdar, spa-anläggningar eller under en avkopplande träningshelg på våra vackra hotell runt om hela Stockholm. Skapa minnen tillsammans i en atmosfär av charm och lyx.

Bröllop utan några måsten – här är våra slott & hotell med drop in-vigsel under 2024

Det är inte alla som vill gifta sig med stor fest och hela tjocka släkten närvarande. Men kanske vill man ändå ha sin vigsel på en vacker och minnesvärd plats.

Nu blir Foresta på Lidingö en del av Stockholm Meeting Selection

Foresta eller Villa Foresta, som är det ursprungliga namnet på borgen som Wilhelmina Skogh lät uppföra 1908-1910, kommer från och med den 1 januari att bli en del av Stockholm Meeting Selection. Nu inleds en ny era med ambitionen att åter skapa en levande mötesplats för gastronomi, musik, möten, upplevelser och ett vardagsrum för hela Lidingö.

The Manor House Spa på Lejondals Slott

Lejondals Slott är under utveckling, med nya mötesrum, uppdaterade hotellrum och nu har slottet även öppnat en helt ny spa & relaxavdelning. Med inspiration av naturen har en elegant grön oas vuxit fram med varma pooler, bastu och loungebäddar.

Fira pappa med livets goda!

Fira far ordentligt under en hel weekend på slott eller spahotell. Välj bland staycations med spa, vilt och vinprovning. Söndag 12 november dukas det upp till frukost, brunch och Afternoon Tea. Föredras grön, musikalisk eller champagnebrunch, Afternoon Tea med G&Tea eller dagspa med frukost nära naturen? En present till pappa kan vara att ge en minnesvärd och framtida upplevelse tillsammans med ett uppskattat presentkort.

Sommarens bästa staycations

Har du svårt att ta en långsemester i år eller vill du bara komma bort en helg? Här listar vi sex somriga hotellweekends i Stockholmsområdet. Ett dygn med garanterad semesterkänsla.

Fira mor med bubbel, Afternoon Tea eller spa?

Visst är mor värd att firas med pompa och ståt. Allt från en härlig grön brunch till en Afternoon Tea med bubbel, dag-spa eller middag och övernattning. Och allt måste inte ske samma dag, att ge bort en framtida upplevelse med ett presentkort är något som säkert också uppskattas av mamma.

Näsby Slott lanserar ny minibar – för hundar

Näsby Slott har länge varit en hundvänlig destination där hunden alltid är välkommen, både på hotellrummen och i salongerna. Nu lanserar Näsby Slott en minibar för deras fyrbenta besökare som innehåller godsaker som kakor, bitar av hamburgare, klubba, hundens eget schampo och balsam samt såklart hundöl.

Näsby Slott inleder ett spännande samarbete med Mshop inför alla hjärtans dag

De röda rosorna, champagnen och chokladasken finns såklart där men visst vill man fira det lilla extra med det mest kärleksfulla man kan få? Näsby Slott skapar tillsammans med Sveriges ledande sexleksakskedja, Mshop två tillfällen att fira Valentine på absolut bästa sätt, tillsammans på ett hotellrum ensamma med varandra.

Hur firar du påsk i år? Här är Stockholms mysigaste påsk-staycations på slott och herrgårdar

Spa, bastu och vårvinterdopp i Mälaren, vego-fine-dining, vandring i kunglig slottsmiljö eller påskmiddag med liveunderhållning? Här listar vi påskens bästa hotellweekends.

Avkoppling med nordisk natur på Ekerö – vi testar Nordic SPA

Hämta kraft i ett nordiskt spa på Ekerö – På Skytteholms herrgård har man öppnat ett helt nytt spa med den nordiska naturens kontraster som inspiration. Vinterbad i Mälaren kontra varm pool. Snö och is kontra sprakande eld. Kontraster vi som nordbor absolut kan hitta vila, hämta kraft och känna oss hemma i. En spaweekend på Skytteholm inkluderar även en trerättersmiddag.

Tre riktigt lyxiga staycations i Stockholm – OBS! Inget för den som gillar lagom

Ibland vill man ha det absolut bästa. Kanske ska man boka sin once in a lifetime-bröllopsnatt. Kanske vill man skämma bort någon utöver det vanliga. Eller så kanske man bara inte nöjer sig med lagom. Här är tre riktigt lyxiga hotellweekends med allt man kan önska – alla i närheten av Stockholm.

Välkomna våren med en slottsweekend – fyra förstklassiga slott nära Stockholm

Snön börjar smälta bort, en och annan krokus tittar fram och solen värmer igen. Äntligen vår! Välkomna våren med en weekend på ett slott. Här är fyra förstklassiga slott nära Stockholm

Slottsbröllop utan några måsten – här är fyra slott med drop in-vigsel i sommar

Det är inte alla som vill gifta sig med stor fest och hela tjocka släkten närvarande. Men kanske vill man ändå ha sin vigsel på en vacker och minnesvärd plats. I sommar kan man gifta sig på fyra olika slott i Stockholm. Allt brudparet behöver göra är att ta med ringar, hindersprövning och vittnen. Vigselförrättare, fotograf och till och med brudbukett finns på plats. Och en sagolik bröllopsmiljö ingår garanterat.

Det bubblar av musik på Hesselby Slott– boka en staycation med liveunderhållning!

Sveriges musikslott kallas det, och i vår gör Hesselby Slott verkligen skäl för sitt namn. Under februari och mars har det varit schlagertema här och i vår fortsätter slottet välkomna gäster till staycations där musiken är en viktig del av upplevelsen.

Stockholms mest romantiska staycations 

Vem vill inte smita i väg från vardagen och checka in på en staycation med sin kärlek? Middag på tu man hand, fluffiga lakan, långfrukost och tid att bara vara. Vi har listat Stockholms mest romantiska hotellweekends på slott, skärgårdshotell och herrgårdar. Här är listan! 

Fira nyår på Näsby Slott – en tidsresa tillbaka till det glada 20-talet

Det blir en sprakande afton med swing, ståbas, eld, dansare, cirkusartister, trerättersmiddag och champagne när Näsby Slott bjuder in till en extravagant nyårsfest i sann Gatsby-anda. 

Vi testar julstämningen på Hesselby Slott – och hittar ett godisrum!

Ibland behöver man en skjuts i rätt riktning för att få den där rätta känslan inför jul. Häng med när vi testar julstämningen på Hesselby Slott.

Fira tvådagars nyårshelg på spahotell – och tolvslaget i utomhuspoolen!

Inga nyårsplaner än? På Villa Lovik på Lidingö kan man checka in för en tvådagars nyårshelg där allt är serverat. Fredag till söndag med spa, vinterbad, nyårssupé, vinprovning, champagne och DJ. Och sovmorgnar i hotellsäng naturligtvis.

Älskar du att träna? Här är Stockholms bästa träningsweekends

Bosön är välkänt för sina fantastiska träningsmöjligheter och vackra natur. Var och varannan elitidrottare har någon gång under sin karriär besökt och tränat på Bosön. Det kan du också göra! Bosön erbjuder en rad olika träningsweekends för den som vill satsa på en aktiv weekend.

Fototävling -vinter- avslutad

Vi tackar för alla fina bidrag det har varit mycket svårt att välja ut vinnande bidrag i den här tävlingen och i våra ögon är alla vinnare men dom slutliga vinnarna är…

Fototävling – fotografera slott & herrgårdar-Tävlingen är avslutad

Vi tackar för alla fina bidrag det har varit mycket svårt att välja ut vinnande bidrag i den här tävlingen och i våra ögon är alla vinnare men dom slutliga vinnarna är…

Ta med hunden på staycation – här är slotten och herrgårdarna där hunden får följa med

Vill du ta med hunden på nästa staycation? Inga problem! Familjens bästa vän måste självklart få följa med att njuta av nya upplevelser och äventyr.

The extravagant escape – när endast det bästa är gott nog

Är du ute efter en staycation i Stockholm som är utöver det vanliga? Glöm tråkiga hotellrestauranger, separata sängar och badkar med plats för en. The Extravagant Escape på Ulfsunda Slott i Bromma är verkligen extra allt och passar dig som letar efter det absolut bästa.

Staycation med champagne som tema på Ulfsunda Slott – en succé!

Champagneälskare har länge vallfärdat från hela Sverige för att vara med när mousserande.se och Ulfsunda Slott har anordnat provningar i slottets vinkällare. I höst är det dags igen och det finns fortfarande platser kvar.

Hur sover, äter och lever man som en prins? Vi testar en staycation på ett kungligt slott!

Har du funderat på hur det är att bo på ett kungligt slott? Rosersbergs Slottshotell utanför Sigtuna är Sveriges enda kungliga slott där du faktiskt kan boka in dig som privatgäst och njuta av en staycation med kunglig glans. En plats värdig en prins eller prinsessa – och dig. På med kronan och häng med på ett dygn på Rosersbergs Slott!