Visa orginalspråket

Unika miljöer i Stockholm

Här hittar du alla våra slott, herrgårdar och hotell. Alla bjuder de på spännande design och arkitektur, förstklassig mat och miljöer utöver det vanliga. Och alla ligger de som längst 35 minuter från Stockholms city. Så från Ekerö i väster till Lidingö i öster och Sigtuna i norr – varmt välkommen till våra destinationer.

Hesselby Slott

På Sveriges musikslott i Hässelby sjuder det av liv. Att Hesselby Slott både drivs av musikälskare och är en samlingsplats för musiker råder det ingen tvekan om. En staycation här är präglad av sköna toner, folklig stämning och underhållning i allt från rumsinredning till mat och dryck.

Ulfsunda Slott

Ulfsunda Slott i Bromma är ett modernt designslott med 54 unika hotellrum och en restaurang med en guldkantad avsmakningsmeny. I vinkällaren trängs årgångsviner med champagne och en staycation här är ungefär så långt ifrån vardag du kan komma.

Åkeshofs Slott

Mysiga Åkeshofs Slott ligger i Bromma, inbäddat i naturreservatet Judarskogens grönska. Här står tiden långt ifrån stilla, men den går lite långsammare. Här sprakar brasan och här får samtalen ta tid. Och här bjuder slottsrestaurangen Råkoko på spännande smakupplevelser i ett grönt paradis.

Rosersbergs Slottshotell

Rosersbergs Slott utanför Sigtuna är Sveriges enda kungliga slott där privatpersoner får bo. Här checkar du in på en storstilad staycation, flanerar i slottsträdgården, dinerar i matsalen, briljerar i historiekunskap och sover som en prins i någon av slottsflyglarna.

Näsby Slott

På boutiqueslottet i Täby sitter det glada 20-talet fortfarande kvar i väggarna och många är de som slagit klackarna i taket här. En staycation på charmiga Näsby Slott innebär alltid en välkomnande, familjär stämning och god mat på Lilla Slottskrogen. Som på en kvarterskrog – fast på ett kvartersslott!

Villa Lovik

Villa Lovik checkar du in på en riktig skärgårdsstaycation, fast på Lidingö. Med bländande utsikt över Stockholms inlopp och med spa, uppvärmd utomhuspool, Beach Club, sommarrestaurangen La Piazza och allmänt skön stämning är det lätt att tro att man är utomlands här.

Skytteholm

Skytteholms herrgård ligger på Ekerö med böljande fält, skog och Mälarens vatten som närmsta granne. På en staycation här är naturen i fokus, golf nästan ett måste och svenska detaljer, svenska smaker och svenskt fika alltid en del av upplevelsen.

Bosön

Bosön är Riksidrottsförbundets och svensk idrotts samlingsplats. Men du behöver inte vara elitidrottare för att boka en staycation här. Här kan du boka en träningsweekend med tillgång till ett helt unikt tränings- och testutbud direkt utanför hotelldörren.

Lejondals Slott

Lejondals Slott öppnar vi dina sinnen genom en sagolik slottsmiljö. Vackra sällskapsrum och unika salonger. Vi välkomnar gäster för både konferens, weekends, bröllop och andra festliga högtider.

Staycation Stockholm drivs av Stockholm Meeting Selection.