Visa orginalspråket

Hur firar du påsk i år? Här är Stockholms mysigaste påsk-staycations på slott och herrgårdar

Spa, bastu och vårvinterdopp i Mälaren, vego-fine-dining, vandring i kunglig slottsmiljö eller påskmiddag med liveunderhållning? Här listar vi påskens bästa hotellweekends.

En boost klorofyll på slott i Bromma
Åkeshofs Slott ligger faktiskt precis vid tunnelbanan, men det märks inte alls när man kommer in på slottsbacken. Här råder lugn och ro och slottsträdgården fortsätter rakt ut i naturreservatet Judarskogens grönska. Påsken här firas med en fyrarätters Chef’s Choice i restaurang Råkoko, en grön oas med en meny baserad på råvaror från växtriket.

Livemusik på slott i Hässelby
Hesselby Slott är musiken alltid en självklar del av upplevelsen och påsken är inget undantag. Checka in i hotellrummet Aviccii, Robyn eller E-type och njut av en helg med påskmiddag, liveunderhållning och bra stämning.

Franska bubblor och design
Ulfsunda Slott i Bromma välkomnas man av ett glas champagne i påsk. Här bor man i något av slottets 54 unikt designade hotellrum och serveras en fyrarättersmiddag i en av slottets matsalar på kvällen. Rekommenderad dryck till middagen: champagne naturligtvis.

Slottsweekend med vandring
Rosersbergs Slottshotell utanför Sigtuna kan man boka en staycation med kunglig glans, njuta av en påsklunch med påsktårta i slottets salonger och en trerättersmiddag på kvällen. Väljer man att bo två nätter ingår även ett vandringspaket med ryggsäck och picknick att ta med på en av de många vandringsleder som går utanför slottet.

Påsk med spa på Ekerö
På herrgården Skytteholm firas påsken i en varm pool på Nordic SPA, ett helt nytt spa med den nordiska naturens kontraster som inspirationskälla. Ett iskallt dopp i Mälaren varvas med värmen från badtunnorna, bastun och en sprakande eld. På kvällen ingår en trerättersmiddag med påskens smaker.

Avslappnat slottsmys i Täby
Ett glas bubbel i en vinterträdgård, konst av Zorn och Milles och en påskinspirerad trerättersmiddag bjuds man på om man väljer att fira påsken på Näsby Slott i Täby. Dessutom finns här en relaxavdelning med bubbelpool och en vacker slottsträdgård i barockstil, som gjord för en promenad i vårsolen.