Visa orginalspråket

Slottsbröllop utan några måsten – här är fyra slott med drop in-vigsel i sommar

Det är inte alla som vill gifta sig med stor fest och hela tjocka släkten närvarande. Men kanske vill man ändå ha sin vigsel på en vacker och minnesvärd plats. I sommar kan man gifta sig på fyra olika slott i Stockholm. Allt brudparet behöver göra är att ta med ringar, hindersprövning och vittnen. Vigselförrättare, fotograf och till och med brudbukett finns på plats. Och en sagolik bröllopsmiljö ingår garanterat.

Kungligt, mysigt, charmigt eller lyxigt slott?
Den som vill ha en riktig prinsessbröllopskänsla kan gifta sig på kungliga Rosersbergs slott i Sigtuna. Här kan man sedan skåla och fika i slottscaféet med utsikt över den milsvida slottsparken. Vill man i stället ha en vigselplats med lite mer intim känsla kan man gifta sig på Åkeshofs Slott i Bromma eller Näsby Slott i Täby, båda med mycket charm och historia och dessutom varsin slottsrestaurang där man kan äta lunch eller middag. Den som vill ha en lite lyxigare känsla väljer Ulfsunda Slott i Bromma – även kallat champagneslottet. Här finns en restaurang med en guldkantad avsmakningsmeny och i vinkällaren trängs årgångsviner med just champagne. Och på Lidingö har vi Villa Lovik, en oas vid havet med Spa & Beach Club.

Så går ett drop-in bröllop till
Alla fyra slotten har öppet för vigsel mellan klockan 11–15 på drop in-dagen och förbokning krävs. På plats finns två brudbuketter i olika stilar att låna och stämningsfull musik spelas under alla vigslar. Själva ceremonin tar cirka fyra minuter och en fotograf är där och förevigar dagen. På vissa av slotten kan man även boka sminkning och få sitt hår fixat. Det enda brudparen behöver göra själva är att ta med legitimation, hindersprövning, ringar och två egna vittnen. Vill man sedan spendera sin bröllopsnatt på slottet finns olika hotellpaket att välja mellan, från dubbelrum till lyxigaste bröllopssviten.

Datum för drop in-vigsel
Rosersbergs Slottshotell: 28 maj 2022
Åkeshofs Slott: 22 maj och 3 september 2022
Näsby Slott: 14 maj 2022
Ulfsunda Slott: 11 juni 2022

Bubblare! Drop in-bröllop i skärgårdsmiljö
Vill man hellre gifta sig i vacker och avslappnad skärgårdsmiljö finns Villa Lovik på Lidingö. Här anordnas drop in-vigsel 21 maj 2022. Efter vigseln kan man med fördel besöka Villa Loviks Beach & Pool Club, ta ett dopp och skåla i en Limoncello Spritzer.