Staycation med champagne som tema på Ulfsunda Slott – en succé!

Champagneälskare har länge vallfärdat från hela Sverige för att vara med när mousserande.se och Ulfsunda Slott har anordnat provningar i slottets vinkällare. I höst är det dags igen och det finns fortfarande platser kvar.

De ljuva bubblorna från Champagne har förtrollat och behagat människor länge och intresset för att fördjupa sin kunskap om denna ädla dryck är stort. Ett kvitto på det är att Jesper, som driver mousserande.se, har tagit position på Instagram som Sveriges största oberoende recensent av mousserande viner. I nuläget har kanalen mousserande.se över 28 000 hängivna följare som alla älskar bubbliga drycker.

– Jag väljer endast att samarbeta med partners som verkligen intresserar och tillför ett värde för mina följare. Konceptet som jag har arbetat fram tillsammans med Ulfsunda Slott och Stockholm Meeting Selection har blivit väldigt lyckat. Vi har utformat provningen så att man får en djupare kunskap kring detaljerna och på så sätt hitta rätt i bubbeldjungeln. Att man dessutom får uppleva detta härliga i en magisk slottsvinkällare med anor från 1400-talet gör inte saken sämre, säger Jesper som driver mousserande.se

Provningarna leds av Ulfsunda Slotts sommelier Adam Malmström som på ett lättsamt och lättbegripligt sätt guidar gästerna genom provningen.

– Jag vill att provningarnas deltagare ska få en aha-upplevelse kring alla detaljer som faktiskt finns rörande denna dryck. Min målsättning är att alla ska komma hem med mer kunskap och ett större intresse för champagne, säger Adam.

Champagneweekend med provning passar alla bubbelälskare som suktar efter kunskap, spännande smaker och avkoppling i lyxig slottsmiljö.

– Då responsen har varit så bra och gästerna har varit oerhört nöjda så sitter vi just nu och planerar höstens provningar och dess inriktningar. Jag kan lova att det kommer att bli ett riktigt bra upplägg. Dessutom lär jag ut ett användbart knep som gör att deltagarna vidare kommer att kunna avgöra om det är riktig champagne eller ej i glaset, säger Adam och ler.