Vi testar julstämningen på Hesselby Slott – och hittar ett godisrum!

Ibland behöver man en skjuts i rätt riktning för att få den där rätta känslan inför jul. Häng med när vi testar julstämningen på Hesselby Slott.

Varm äppelmust och pianist bakom flygeln

Redan i utkanten av slottsträdgården börjar julmyset så sakteliga smyga sig på. Här har gången upp till slottet kantats med eldklot och när vi kliver över tröskeln till Orangeriet får vi en värmande kopp äppelmust som fördrink. Egenkryddad, enligt utsago. Vi slår oss ner i det ombonade Orangeriet, fyllt med tända ljus, och snett bakom oss sitter en pianist vid flygeln och sjunger Oh Holy Night med så klar stämma att håret reser sig på våra armar.

Ett helt rum fyllt av godis

Middagen består av en julinspirerad för- och varmrätt i lagom storlek och efter middagen promenerar vi upp till slottet för desserten och kvällens höjdpunkt: ett helt rum fyllt av julgodis. Vi kliver in i en liten magisk värld som för tankarna till en blandning av Pippi Långstrumps godisaffär och Piff och Puffs julgran; fylld av praliner, desserter, ostar, små fina bakverk, clementiner och sötsaker. Julgodiset intas sedan i en fåtölj i salongen där baren är öppen och underhållningen fortsätter. En mycket trevlig avslutning på kvällen.

Bo kvar i saxofonen, munspelet eller elgitarren

Vill man bo kvar på slottet kan man boka en julstaycation som förutom julmiddagen även inkluderar en övernattning i något av slottets musikinspirerade rum. Här kan man vakna upp i Fred Åkerströms trubadurrum eller Pernilla Wahlgrens artistrum. Eller välja ett rum med inspiration från sitt favoritinstrument; saxofonen, munspelet eller elgitarren. En annorlunda och kul hotellupplevelse under årets mörkaste månad.

Hur gick det då med julkänslan?

Den pirrande, förväntansfulla julkänslan infinner sig redan innan förrätten kommer in och med tindrande ögon ger vi Hesselby Slott fem julstjärnor av fem när det kommer till att ge gästerna en försmak på vad som komma skall. Från oss alla till er alla: en riktigt god jul!