Det bubblar av musik på Hesselby Slott– boka en staycation med liveunderhållning!

Sveriges musikslott kallas det, och i vår gör Hesselby Slott verkligen skäl för sitt namn. Under februari och mars har det varit schlagertema här och i vår fortsätter slottet välkomna gäster till staycations där musiken är en viktig del av upplevelsen.

Himmelriket för musikälskare
Hesselby Slott samlas musiker, artister och alla som gillar musik. Här hittar man musikhistoria i varje vrå och den som vill uppleva musikslottet en helg kan checka in på en staycation där liveunderhållning alltid ingår. Under middagen sätter olika musiker stämningen med skön livemusik framför ett piano, bakom en gitarr eller med en mikrofon i handen. Efter middagen kan man tävla mot varandra i ett musikquiz eller hänga i Music Lounge – ett lekrum för musikälskare. Här finns två separata musikstudior där man kan spela Sing Star, riffa på något instrument eller bara slå sig ner, lyssna på musik och insupa atmosfären.


Hotellrum inspirerade av kända artister

Till och med hotellrummen på Hesselby Slott går i musikens tecken. I hotellbyggnaden Trubaduren har rummen fått sina namn efter bland annat Fred Åkerström och Ulf Lundell och i byggnaden Orkestern kan man bo i ett rum med favoritinstrumentet på väggen. Och så finns också artistrummen som inspirerats av några av våra största svenska stjärnor i bred bemärkelse: från Aviccii och Zara Larsson till Monica Zetterlund och Björn Skifs.

En sprakande dinnershow
Den 1 april sätter slottet upp en sprakande dinnershow med The High Society – musik i Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr’s anda med sångtrion Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro. Showen spelas under middagen i Orangeriets matsal.

Under 2022 kommer fler musikhelger med olika teman och artister dyka upp på Hesselby Slott. Håll utkik och boka på staycationstockholm.se.