Visa orginalspråket

Sommarens bästa staycations

Har du svårt att ta en långsemester i år eller vill du bara komma bort en helg? Här listar vi sex somriga hotellweekends i Stockholmsområdet. Ett dygn med garanterad semesterkänsla.

Sandstrand, svampskog och spa
Skytteholm på Ekerö kan man checka in för ett dygn fyllt av allt vad en svensk sommardröm innebär: bad från egen sandstrand, padelbanor, bastu med sjöutsikt, kubbspel på gräsmatta, svampskog runt knuten och grillat till middag. En bra drive från Skytteholm ligger Mälarö GK som är en 27-hålsbana av linkskaraktär. Lägg därtill ett spa med utomhuspool och behandlingar så är en minisemester här komplett.

Passar dig som: älskar Sommar med Ernst.


Skärgård, segel och beach club
Det lilla semesterparadiset Villa Lovik på Lidingö är en skärgårdsoas med vidunderlig utsikt över Gåshagafjärden. Boka en solbädd i deras beach, pool och bar, sippa på ett glas prosecco, ta ett dopp i infinitypoolen och spana ut över segelbåtarna utanför. Åt något gott från vår italienskinspirerade meny! Är vi verkligen kvar i Sverige, undrar man.

Passar dig som: drömmer om olivlundar och lugn och ro.

Prinsesslott med historia och vackra vyer
På kungliga Rosersbergs Slottshotell kan man picknicka i den eleganta slottsparken, äta middag i tjusiga matsalar och njuta av utsikten över Mälaren från terrassen på Karl XIV Johan och hans hustru Desiderias forna sommarresidens. En sommarweekend här bjuder på kunglig glans i praktfull slottsmiljö och dessutom kan man få med sig lite historia genom en guidad tur i paradvåningen.

Passar dig som: behöver byta miljö till något alldeles … alldeles underbart.

Träning, lek och havsbad

På sommaren är träningsanläggningen Bosön som ett stort lekland för den som älskar att träna, tävla och spela alla sorts spel som hör sommaren till. Kubb, krocket, frisbeegolf, pingis, badminton, boule, har vi glömt något? Ja just det, om det är dåligt väder så finns inomhuspool och träningslokaler. Här kan man träna så att svetten lackar, upptäcka natursköna vandringsleder eller bara kasta ut en handduk på gräsmattan och njuta av utsikten över Stockholms inlopp. En aktiv och rolig hotellweekend med andra ord.

Passar dig som: inte kan sitta still och älskar att vinna.

Krog, konst och avslappnat slottslyx
En picknick vid Näsbyviken, ett parti boule i slottsparken och en middag i slottets egna krog som vid bra väder huserar på slottsverandan, väntar den som bokar en sommarweekend på Näsby Slott i Täby. Här har den svenska konstnärseliten förlustat sig genom tiderna och konstverk av både Zorn, Liljefors och Milles är naturliga inslag i inredningen. Dessutom finns här en relaxavdelning med bubbelpool och en vacker vinterträdgård som gjord för goda samtal medan solen sakta går ner över vattnet utanför.

Passar dig som: önskar du levde på det glada 20-talet.

Sommarkvällar med musik och underhållning
Hesselby Slott Välkomna till slottet med den vackra slottsparken med formklippta häckar. Njut av våra härliga omgivningar, häng på borggården, sommarbuffé och boende med nära avstånd till tunnelbanan i sommar! Musikquiz och annan underhållning i Orangeriet på kvällarna. En sommar med härlig, hjärtlig stämning i vacker slottsmiljö.

Passar dig som: tycker att sommaren är kort. Det mesta regnar bort. Men nu är den här!