Stockholms mest romantiska staycations 

Vem vill inte smita i väg från vardagen och checka in på en staycation med sin kärlek? Middag på tu man hand, fluffiga lakan, långfrukost och tid att bara vara. Vi har listat Stockholms mest romantiska hotellweekends på slott, skärgårdshotell och herrgårdar. Här är listan! 

Relax och romantik i skärgårdsmiljö på Lidingö
Som en skärgårdspärla tornar Villa Lovik upp sig, bara några minuter utanför stan. Här på Lidingös nordöstra udde kan man bo med sin kärlek och njuta av utsikten över den glittrande fjärden tillsammans. Kanske från bastun, från poolkanten, från en soffa framför brasan eller hand i hand längs strandpromenaden. I en staycation här ingår middag i form av plockbuffé med antipasto och nygräddad pizza, övernattning och frukostbuffé. Tips! Välj en SPA-studio – ett rum med utsikt över havet och poolen. De är små men läckert inredda och har en rund säng, perfekt om man vill sova nära varandra. 

En glittrande getaway med champagne på Ulfsunda Slott
Ulfsunda Slott i Bromma passar paret som gillar champagne, det är nämligen lite av ett huvudtema här. I hotellpaketet Sparkling Love väntar champagne på rummet redan när man checkar in, tillsammans med en bukett blommor och små lyxiga praliner. På kvällen serveras en fyrarättersmiddag i slottets restaurang och menyn är självklart komponerad för att kunna avnjutas med champagne. En övernattning i något av slottets unikt designade hotellrum ingår, liksom frukostbuffé dagen efter. Champagnefrukost?  

Weekend vid Mälarens Strand på vackra Skytteholm
På Skytteholms herrgård på Ekerö genomsyrar vår svenska kultur upplevelsen; man kan njuta av allemansrätten i skog och mark, ta en långfika med påtår eller ett dopp i Mälaren med tillhörande bastu efteråt. En romantisk weekend på Skytteholm inkluderar, förutom en riktigt romantisk miljö och plats, även en trerättersmiddag. Tips! Den som vill överraska sin kärlek lite extra kan beställa sju sorters kakor som väntar på rummet när man kommer. Gulligt, eller hur? 

En roligare staycation på Sveriges musikslott Hesselby Slott
Om en roligare weekend är mer av ens melodi är Hesselby Slott ett ypperligt alternativ för en minisemester på tu man hand. Här kan man utmana sin hjärtevän på en sångduell i Music Lounge eller tävla mot varandra i olika musikquiz. På kvällen äter man en trerättersmiddag i Orangeriets matsal och efter middagen kan man hänga i Sensuella Isabellas bar. Hotellnatt och frukostbuffé ingår. Tips! På Hesselby Slott kan bo i ett rum inspirerat av svenska artister – från Robyn och Avicii till Monica Zetterlund och Björn Skifs. Under perioden då Melodifestivalen sänds så är det Schlageryra på slottet som garanterat livar upp

Mysig slottweekend för två på underbara Näsby Slott
Till Näsby Slott i Täby kan man ta med någon man tycker om på en hotellweekend i kärlekens tecken. I paketet Castle Love möts man av champagne, blommor och choklad på rummet, man får mysa i bastu och bubbelpool, äta en trerättersmiddag på trevliga Lilla Slottskrogen och bli serverad kaffe i slottets fina vinterträdgård. För att sedan sova gott tillsammans i ett Superiorrum eller ett rum med egen liten terrass. Frukostbuffé och möjlighet till en romantisk promenad i den maffiga barockparken får man på köpet. 

Spirande kärlek på ett kungligt slott – välkommen till Rosersbergs Slottshotell 
Rosersbergs Slottshotell utanför Sigtuna passar den som vill bjuda sin käresta på storslagen romantik i pampig slottsmiljö. Här kan man lära sig mer om slottets historia på en guidad tur, skåla i bubbel i slottets salonger och äta en trerätters i matsalen. Hotellrummet har en gemytligt ombonad känsla av slottsgemak och frukostbuffé ingår.