Från restaurangchef till platschef – möt Erik Linares på Näsby Slott
25 november 2024 – Näsby SlottErik delar med sig av sin resa, ledarskapstips och framtidsplaner. Med spännande projekt som en Napolitansk pizzeria och utvecklingen av Lilla Stenugnsbageriet ser han fram emot att fortsätta skapa unika upplevelser för gästerna.
Boutiqueslottets stjärna Erik Linares har tagit klivet från restaurangchef till platschef på Näsby Slott! Vi tog tillfället i akt att ställa fyra frågor till Erik om karriärresor och att vara ung i branschen:
Kan du berätta om din resa från restaurangchef till platschef på Näsby Slott och vad som har varit den största förändringen för dig?
Det har varit en spännande resa, med både framgångar och utmaningar. Den största förändringen för mig har varit att gå från att vara helt operativ till att kombinera det med att jobba långsiktigt och strategisk över tid. Att gå från F&B drift till platschef har varit en stor förändring, men jag har haft turen att ha omgett mig med många duktiga kollegor och chefer inom koncernen som hjälpt mig längs vägen.
Vilka egenskaper tycker du är viktigast för att leda ett så mångfacetterat ställe som Näsby Slott, där både mat, service och gästers upplevelse är i fokus?
Skulle säga att allt startar med våra medarbetare. Dom är det viktigaste vi har och det är tack vare dom vi får återkommande och glada gäster. Därför är det så viktigt för oss att alla ska må bra, att alla får förutsättningar för att kunna utföra sitt jobb, och att alla ges chansen att växa och utvecklas. För mig som ledare är det oerhört viktigt att vi har högt i tak på vår arbetsplats, och att alla uppmuntras att komma med idéer och känner att dom får vara med och påverka. Dom allra bästa idéerna har kommit från våra medarbetare!
Hur ser du på framtiden för Näsby Slott, och finns det några spännande projekt eller idéer som du ser fram emot att genomföra under din tid som platschef?
Under 2025 kommer vårt fokus ligga på att fortsätta utöka vår F&B produkt och på så vis kunna tillgodose behoven hos dels våra grannar i parken och personer runtom i Täby, men också hos våra konferensgäster. I skrivande stund är vi i startgroparna av att påbörja byggnationen av vår Napolitanska pizzeria, vilken kommer att öppna under Q1 – något som känns otroligt häftigt och spännande. Utöver det så känns det superkul att få fortsätta vidareutveckla Lilla Stenugnsbageriet, som varit en riktig succé sedan öppning.
Vad har du för tips till unga personer i branschen, eller ledare som drömmer om att göra en liknande karriärresa som du har gjort?
Jag skulle säga att var inte rädd för att komma med idéer och våga tänka nytt! Men nog främst, hitta din egen superkraft, vad gör dig riktigt duktig? Och när du vet det, gör mycket av det och lägg fokus på det. En gång sa en chef till mig ”Det spelar ingen roll hur mycket man fokuserar på sina svagheter, dom kommer aldrig bli lika starka som sina styrkor. Så var medveten om dina svagheter, men gör mer av det du är riktigt bra av så kommer du kunna uppnå vad du vill!”
Vi ser fram emot att följa din fortsatta resa – Lycka till i din nya roll!

