Äggröra som på slott
28 juli 2024 – Hesselby SlottHur får man till en äggröra lika perfekt som på hotellfrukosten?
Köksmästaren Robin Engdahl på Hesselby Slott delar med sig av sitt recept på musikslottets älskade äggröra – ett recept som efterfrågats utav många av slottets gäster!
Hesselby Slotts Äggröra
4 st ekologiska ägg
1dl vispgrädde
50g osaltat smör
Vitpeppar
Salt
- Knäck äggen och vispa fluffigt. Tillsätt grädden, salt och peppar efter behag.
- Bryn smöret i en panna och häll på äggstanningen.
- Sänk temperaturen till medelhög värme och rör runt i botten med en slickepott tills önskad konsistens.
Tips!
För krämigare äggröra, tillsätt 1 msk Cream fraiche innan servering
För fastare konsistens, byt ut vispgrädde mot mjölk alternativt vatten
Lycka till!