Visa orginalspråket

Äggröra som på slott

Hur får man till en äggröra lika perfekt som på hotellfrukosten?

Köksmästaren Robin Engdahl på Hesselby Slott delar med sig av sitt recept på musikslottets älskade äggröra – ett recept som efterfrågats utav många av slottets gäster!

Hesselby Slotts Äggröra

4 st ekologiska ägg
1dl vispgrädde
50g osaltat smör
Vitpeppar
Salt

  1. Knäck äggen och vispa fluffigt. Tillsätt grädden, salt och peppar efter behag.
  2. Bryn smöret i en panna och häll på äggstanningen.
  3. Sänk temperaturen till medelhög värme och rör runt i botten med en slickepott tills önskad konsistens.

Tips!
För krämigare äggröra, tillsätt 1 msk Cream fraiche innan servering
För fastare konsistens, byt ut vispgrädde mot mjölk alternativt vatten

Lycka till!