Visa orginalspråket

Äggröra som på hotell

Köksmästaren Robin Engdahl på Hesselby Slott delar med sig av sitt efterfrågade recept på slottets berömda äggröra. Med enkla ingredienser och några smarta tips kan du nu återskapa denna krämiga frukostfavorit hemma. Perfekt för en lyxig start på dagen!

 

Vill du återskapa Hesselby Slotts berömda äggröra hemma? Köksmästaren Robin Engdahl delar med sig av det efterfrågade receptet som blivit en favorit bland slottets gäster. Perfekt att ta fram till helgfrukosten!

Hesselby Slotts Äggröra – Recept

Ingredienser:

  • 4 st ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g osaltat smör
  • Vitpeppar
  • Salt

Vispa äggen fluffigt: Knäck äggen i en skål och vispa dem tills de blir luftiga och fluffiga. Detta ger äggröran en lätt och krämig textur.
Tillsätt grädden: Häll i vispgrädden och krydda med salt och vitpeppar efter behag. Vispa försiktigt ihop allt tills det är väl blandat.
Bryn smöret: Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta nötigt.
Tillaga äggröran: Häll äggstanningen i pannan och sänk temperaturen till medelhög värme. Använd en slickepott för att försiktigt röra om i botten av pannan medan äggröran tillagas. Fortsätt röra tills du når önskad konsistens.

Tips från Köksmästaren:

  • För en krämigare äggröra, tillsätt 1 msk crème fraiche strax innan servering.
  • För en fastare konsistens, byt ut vispgrädden mot mjölk eller vatten.

Nu kan du njuta av Hesselby Slotts älskade äggröra när du vill – perfekt för en lyxig frukost eller brunch!

Lycka till!

 

Sommar i Stockholm

Bo minst 2 nätter – få 20% rabatt

Gäller paketet Staycation Stockholm

Barn 0-3 år bor alltid gratis
Tonårsrum för 600kr på utvalda hotell

 

 

Läs mer om Staycation Stockholm och våra bästa sommartips >>