Nyårsafton på slott och herrgårdar – fira in 2021 med stil

Sobert firande i kungliga salar, gourmetmiddag på en herrgård eller klackarna i taket under kristallkronorna? Här är fem nyårsfiranden du inte vill missa. Och det bästa av allt – dagen efter är hotellfrukosten uppdukad.

Lyxigt slottsfirande där champagnen flödar 
Ulfsunda Slott i Bromma står champagnen i fokus året runt, räkna därför med en extraordinär nyårsafton. Här börjar firandet med ett glas champagne redan vid ankomst. Nyårsmiddagen serveras i restaurangen som består av flera mindre rum och ger en känsla av att man sitter i olika chambre séparéer. Middagen är komponerad av slottets köksmästare med noga utvalda viner till varje rätt. Champagne vid tolvslaget är en självklarhet, vickning serveras efter midnatt och festen fortsätter till 01.00. 

Flott nyår i kunglig slottsmiljö
Rosersbergs Slottshotell utanför Sigtuna erbjuder ett sobert nyårsfirande i storslagen slottsmiljö med ost och mousserande vin i baren vid ankomst, en nyårsmiddag i slottets matsalar och sedan kaffe och avec. Vid tolvslaget skålas det i champagne till tomteblossens sken i den mörka natten. Baren är öppen till 01.00.

Slottsmiddag och fest under kristallkronorna 
Näsby Slott i Täby firar man med mat, underhållning och goda drinkar. Firandet börjar redan på eftermiddagen med vin och charkuterier i slottets vinkällare, sedan väntar en nyårsmiddag i matsalen. Kaffe på maten avnjuts i vinterträdgården och sedan drar underhållningen igång. Tolvslaget skålas in i champagne och efter midnatt serveras vickning för den som sugen. Festen fortsätter till 01.00. OBS! 18-årsgräns.

Gourmetmiddag på herrgård
Skytteholms herrgård ligger i lugna omgivningar på Ekerö och här börjar nyårsaftons eftermiddag med ett glas champagne och kanapéer. Sjöbastun är uppvärmd och för den modiga finns möjligheten till ett vinterdopp i Mälaren. Till middag serveras en sexrättersmeny med fokus på svenska smaker i både klassiska och nya tappningar. Vid tolvslaget skålas det i champagne och baren är öppen till 01.30. 

Spa, trerätters och fest på Lidingö
En skärgårdsdröm har Villa Lovik kallats, men faktum är att det bara är 15 minuter från Stockholm city härifrån. Här kan man fira nyår med prosecco, italienska tilltugg och en trerättersmiddag med tillhörande vinpaket. Entré till bastu och uppvärmd utomhuspool ingår, liksom vickning, musik i baren och en härlig feststämning natten lång. OBS! Pool och spa-avdelning har 12-årsgräns.